El projecte Estrellas Zohor

TEXT I FOTOGRAFIA: Jordi Romagosa / @JordiRomagosa

El Juny de 2018, Charaf Eddine Dinar, entrenador d’origen marroquí fincat a Terrassa, va començar a treballar en la idea de que les jugadores pertanyents a la seva comunitat, es coneguessin i compartissin experiències en l’esport, però també que aconseguissin així més visibilitat en el futbol femení, i també amb l’objectiu que a la llarga, alguna d’aquestes jugadores arribessin a la selecció nacional de Marroc, com ho havien fet algunes de les jugadores que ja vivien aquí, com ja havien fet a la seva selecció sots-20 Salima i Houda, en aquell moment jugadores del Terrassa FC.

Així, i coneixedor del futbol sobretot del Vallès, va anar contactant amb clubs i jugadores per anar muntant una selecció, rebent també la col·laboració de Niki Ramírez, jugadora de futbol i futbol sala des de ben petita. D’aquesta manera, un dijous 18 d’Abril de 2019, aquesta selecció va debutar a l’Olímpic de Terrassa contra el Juvenil femení del Terrassa FC, en un partit on el resultat va ser el de menys, però on es va començar a cristal·litzar un treball de molts mesos, un partit on per cert, l’equip marroquí va comptar amb Kaoutar Tekki, que tornava d’una convocatòria amb la selecció nacional absoluta.

Estrellas Zohor va començar a evolucionar, sumant noves jugadores, de diverses edats i nivells, aconseguint també que més jugadores d’origen marroquí de fora del Vallès Occidental coneixent el projecte, amb la conseqüent evolució, tant quantitativa com qualitativa del grup. Paral·lelament, es va seguir treballant per aconseguir més amistosos de nivell per aconseguir que aquestes jugadores anessin sumant minuts i experiències per a millorar, tant esportivament com culturalment, ja que en l’equip es barregen diversos idiomes i fa que tothom aprengui de tothom durant unes hores.

Als inicis de desembre de 2019 es va disputar el segon partit, a Sabadell i contra el primer equip de la EF Planadeu, on les marroquines van comptar amb la presència d’Hajar Mounadir, amb experiència a la nacional sots-20, però jugant en aquells moments a l‘Alpicat lleidatà i Fatima Gharbi, que dos mesos abans també havia estat seleccionada per Marroc sots-20, però també amb jugadores que estaven jugant en equips del barcelonès. Posteriorment, el 28 de desembre, Estrellas Zohor es va desplaçar a Alpicat per a fer una jornada de germanor i disputar també un amistós contra l’equip local, on es va veure el potencial del conjunt, amb la presència de la cònsol de Marroc a Tarragona, la senyora Saloua Bichri.

Aquesta feina va fer que en la següent convocatòria sots-17, Nora Loudini tingués la seva primera experiència internacional, igualment que Dalila Barrouhou El Faouzi, en aquest cas a la sots-20. Posteriorment, en aquesta categoria, va acudir-hi Shara Codina. Al febrer, en una altre convocatòria d’Estrellas Zohor va incorporar per primer cop una jugadora de fora de Catalunya, Iman Sahmani, provinent del País Valencià.

La pandèmia del Coronavirus va trencar aquesta progressió en feina i convocatòries, i no va ser fins a octubre del 2020, que va haver-hi una nova convocatòria, en aquest cas nacional, i a part de Fatima Gharbi, una jugadora que és habitual en les convocatòries en diverses categories, varen convocar a Nora Chaib i Yassmina El Ouasdi per a l’absoluta i a Iman per a la sots-20.

Sense fer soroll, però treballant a l’ombra, Charaf, Niki i els seus col·laboradors, segueixen treballant per al futur de les jugadores que han arribat a les seleccions de Marroc, però també per les que estan incloses al projecte, com Mariam, Yasmine, Fatima Fraiha, Sabrina, Hind, Kholoud, Laila, Douae, Safae i moltes més, incloent també a Ikram El Ouadaa una jugadora catalana que juga a Perpinyà o també a Hajar Chougdali, malaguenya que juga en un club d’Almeria. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s